marți, 24 ianuarie 2012

Si mi-am cautat in dragoste un somn care sa ma faca sa uit.

Si poate ar fii trebuit sa nu ma sectionez asa de tare.
Sa nu privesc in trecut, sa nu privesc in viitor.
Stai,am uitat de prezent.
Si niste vorbe pot afecta tare prezentul,pot altera mii de momente frumoase,pot strica totul intr-o secunda,si da realitatea peste cap.
Si totusi, am pierdut ceva timp iar, nu ca ar fii o noutate pentru cineva, dar de data asta m-am sectionat ca dracul.
Ma tot gandesc oare eu cunosc ce inseamna sa ai sentimente?
Ar trebuii sa reprim?Sau sa le las sa zboare?
Si totusi,pictez,si uite cum carbunele aluneca pe o planseta alba.
Scriitura,are si o forma,si nu una oarecare,la plesneala.
Si uite ce s-a ales de lumea asta, ar trebui sa ne bucuram de ziua in care Romania s-a proclamat tara, dar noi,in schimb ponegrim totul.
Si am devenit si patrioata,eu cea careia nu-i pasa nici de ea insasi.
Exista o constiinta in fiecare, o voce mica care dicteaza restul actiunilor, unele te marcheaza.
Si mi-am cautat in dragoste un somn care sa ma faca sa uit.
Si totusi cred ca ar fii trebuit sa beau ceva vin.Cine stie poate imi revin.
Exista parti in persoanele de rand care se confrunta zi de zi, si devin contradictorii, e ca si cum un drac sta de-o parte a baricadei,un inger de cealalta parte, si totusi nu sunt lamurita, oare de unde vin sentimentele?
Tindeam candva sa cred ca sunt doar o reactie psihologica, creierul ataseaza o anumita sugestie de o anumita persoana, si iti impune la fel cum face cu tigarile sa reactionezi in functie de sugestia pe care al tau creier ti-o traduce.
Ma bantuie uneori valuri de intrebari,si imi zic, daca tara asta s-ar schimba pe viitor, si am fii oameni diferiti,oare am da randament?
Aceasta reactie,aceasta asa zisa "simtire", iti dicteaza ce sa faci mai departe,si datorita faptului stiut ca orice sugestie ce se ataseaza de creier devine dependenta,nu mai poti sa scapi de ea.Si acum,zic eu, totul porneste de acolo, de la nivelul psihologic.Daca nu ii dai voie sa se infiltreze,constiinta aia mica,nu mai iti dicteaza ce sa faci. Si uite asa totul a devenit un proces.
Adica pana si pseudo-democratia asta este un proces,lent ce-i drept,ce-i drept in tara noastra,dar un proces in adevaratul lui sens.
Si uite cum o perspectiva noua se poate atasa sentimentelor, in principiu,ele sunt abstracte, oricum sunt notiuni abstracte, concepte inexplicabile, sunt la fel ca gustul, le simti cateva clipe,te bucuri de ele,si apoi sari intr-un alt confort gustativ.
Si totul se destrama ca un vis prost.
Si totusi.. pseudo procesul acesta te bantuie necontenit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu